Kartoffel-Blomkålssuppe

Recipes

First I will start out by saying a big thank you to GRIM for providing some of the veggies for this recipe. I can only recommend you to drop by their website and check them out: https://eatgrim.com

If you want to try out GRIM, use my promo-code: PLANTBASEDCAECILIE, and get 20% off your first box ♥

Servering: 4 personer

Tid: 1 time

Stil: Aftensmad

Info: Vegansk

Ingredienser:

  • 1 frisk chili
  • 4 fed hvidløg
  • En tommel ingefær
  • 100 g selleri
  • 370 g blomkål
  • 700 g kartofler
  • 400 g gulerødder
  • 2 tsk salt
  • 1,5 L vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning 
  • 2 spsk stødt koriander
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • Saften fra 1 citron
  • Smag til med salt og peber

* Du kan tilføje 250 ml kokosmælk eller fløde, efter suppen har kogt, hvis du har lyst.

Fremgangsmåde:

  • Snit hvidløg, ingefær, chili og selleri og steg det hele i en stor gryde på høj varme i 5 min.
  • Vask og skær gulerødder, blomkål og kartofler i chunks og kom det i gryden. Steg det i gryden på mellem-høj varme i 10 min. 
  • Kom vand, grøntsagsbouillon og salt i og kog i 30-40 min. Herefter blender du suppen med en stavblender, så den bliver til en cremet konsistens. Kom gurkemeje, spidskommen, koriander og citronsaft i suppen og lad den simre på lav varme i 10 min. (du kan også tilføje kokosmælk eller fløde ved dette step, hvis du har lyst til dette).
  • Smag suppen til med salt og peber, og server den med croutoner, æble, ovnbagt hokkaido eller butternut squash og frisk koriander. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *